keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Huomenta!
Maanantaina en päässyt kouluun, koska olin kipeänä, mutta eilen onneksi sitten, olo oli jo parempi.
Hassua, kun ensin ei yhtään huvittanut mennä kouluun, jotenkin jännitti ihmisten ilmoille meneminen, kun on ollut neljän seinän sisällä taas viikon..
Noh, kuitenkin illalla oli sitten superhyvä fiilis, koulupäivän jälkeen.. rakastan koulussa olemista ja en ole koko elämäni aikana, tuntenut näin paljon yhteenkuuluvuutta muihin ihmisiin
Tuntuu, että luokkakaverini, ovat niitä ystäviä, joita olen etsinyt ja kaivannut koko elämäni. Ei tarvitse esittää mitään ja silti puheenaihieta riittää ja sisältö on mielenkiintoista, eivätkä he tuomitse minua.

Eilinen koulupäivä oli kaikin puolin antoisa.
Löysin sanan/nimen, minun tyyppiselle ihmiselle.
Se on HSP, eli Highly sensitive person.
Tällaiset ihmiset reagoivat herkemmin erilaisiin ärsykkeisiin ja ovat ylipäätänsäkin herkempiä kuin yleensä.. mutta siis ihan normaaleja :)
Mieheni kysyi, että olisko mitään käyttöoppaita siihen, kuinka näitä ihmisiä käsitellään, heheh, hän on niin hauska joskus!!
Uniseminaario oli myös todella mielenkiintoinen, vaikka ensimmäinen kerta jännittikin.. mutta nyt en malta odottaa, että pääsen kertomaan oman uneni, ja muut saavat analysoida tämän ja näkevät ehkä jotain sellaista jota en itse huomaa :)

5 kommenttia:

  1. Mua kiinnostas tietää et millasta on opiskella siellä, missä sä nyt oot? Siis millä tavoin erilaisempaa kuin yläasteella? Onko vaikeaa, onko tiukka aikataulu, ja siis kaikki sellaset?

    :)

    VastaaPoista
  2. Yläasteesta on niin pitkä aika, etten oikein muista minkälaista siellä oli työnmäärä ja vaikeustaso, mutta sen muistan että yläaste oli NIIN parasta aikaa :) No vastaan siis että tämähän on yliopisto, eli kyllä se varmasti on vaikeampaa kuin yläasteella, mutta olethan silloin jo paljon kypsempi opiskelemaan vaativammalla tasolla :) Yliopisto-opiskelu on tosi vapaamuotoista, ja harvemmin tarvii olla paikalla, mutta vaatii paljon omaa vastuuta. Olen viihtynyt tosi hyvin koulussa, ja yksi syy on juuri se ettei tarvitse olla paikalla joka päivä tunnista toiseen, vaan saa itse suunnitella päivänsä aika pitkälle, mikä sopii minulle,myös siksi että olen pienen lapsen äiti!

    VastaaPoista
  3. Siis, eli voit vaikka jättää iha huvikses pari päivää pois? :o Jääkö sit pois kärryiltä? Ja onko siellä hyppytunteja?

    Sori nää kauheet kysymyspommit mutta itse aion mennä lukioon ja siitä ehkäpä yliopistolle riippuen onko mielessä sama ala, mutta ihan mielenkiinnosta kysyisin :)

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Yritin selittää lyhyesti tuon käytännön, mutta se olikin hankalampaa kuin osasin odottaa. Lyhyesti, paikalla pitää olla silloin harvoin kuin luentoja on, eli noin 4 kertaa viikossa ja luento kestää 2-4 tuntia. Eli joka päivä ei ole luentoja. Itse pidän luennoista, koska kurssit saa itse valita, niin ne myös kiinnostavat eri tavalla. Jotkut kurssit saa käydä netin kautta, eli ei tarvi olla paikalla ollenkaan.

    VastaaPoista